VisitBrummenEerbeek zet video in voor gebiedsmarketing.

VisitBrummenEerbeek is de promotor van Gemeente Brummen-Eerbeek, een prachtige gemeente met mooie natuur, bijzondere geschiedenis en een aantal kenmerkende inwoners. In opdracht van Stichting VisitBrummenEerbeek realiseerden we een aantal filmische portretten waarin alle positieve aspecten van deze regio aan bod komen. In elk afzonderlijk portret staat een van de onderwerpen natuur, sportief, geschiedenis en eten&drinken centraal.

Deze productie is in de zomermaanden van 2017 gefilmd op 4K-resolutie met gebruik van de volgende camera’s: CANON 1DX-MK2, DJI PHANTOM 4 PRO (Drone). Camera-operators: Boy van Dulmen, Daan Epskamp en Robert Scholing. Drone-pilot: Gerbrand Pot. Regie en productie: Gerbrand Pot. Productie-assistentie: Robert Scholing. Opdrachtgever en grafische supervisie: Heidi Touw / VisitBrummenEerbeek.

Video Visit Brummen-Eerbeek:
Ecoloog en natuurfilmer Ruben Smit

Ruben Smit is ecoloog en natuurfilmer. Hij regisseerde de succesvolle film ‘De Nieuwe Wildernis’ en woont in Leuvenheim. In dit portret vertelt hij waarom hij in deze regio woont, wat hij er zo aantrekkelijk aan vindt. Wat doet een natuurfilmer en waarom is hij geworden wat hij nu is? Ruben verblijft in veel verschillende natuurgebieden in Nederland maar vindt zijn eigen omgeving tussen Veluwe en IJssel waarschijnlijk wel het mooiste en meest afwisselende gebied.

Video Visit Brummen-Eerbeek:
5 fotografietips van Ruben Smit

Bij het maken van een goede en mooie natuurfoto komt best nog wat kijken. Professioneel natuurfilmer en -fotograaf Ruben Smit geeft je 5 waardevolle tips om nog meer uit jezelf te halen.

Video Visit Brummen-Eerbeek:
5 favoriete plekken van Ruben Smit

Brummen-Eerbeek omvat een groot en mooi gebied. Wat zijn de 5 favoriete plekken van Ruben Smit waar je én kunt genieten van natuur én waardevolle natuurfoto’s kunt maken?

Video Visit Brummen-Eerbeek:
Olympisch kampoioen Elis Ligtlee

Elis Ligtlee werd in 2016 Olympisch Kampioen Keirin (baanwielrennen) in Rio de Janeiro. Ze woont vanaf haar eerste levensjaar in Eerbeek en heeft daar leren fietsen. Ze woont nog steeds in de omgeving die volgens haar perfect is voor een sportieve training, maar ook om gewoon lekker recreatief te fietsen. Waarom is de Posbank zo speciaal voor haar en wat heeft zij met een roze streep op de weg?

Video Visit Brummen-Eerbeek:
Hardlooptrainer en masseur Jan Strijker

Jan Strijker woont al 40 jaar in Weken – in het buitengebied van Brummen – vlak bij natuurgebied Het Leusveld. Jan is hardloper sinds 1972 en heeft is hardlooptrainer  sinds 1977. Inmiddels begeleidt hij sporters van diverse verenigingen in de regio en heeft hij een bloeiende hardlooppraktijk waar hij ook massages geeft. Wat is er zo mooi aan hardlopen en waarom geniet hij zo van de omgeving waarin hij zelf hardloopt?

Video Visit Brummen-Eerbeek:
Johan van Zadelhoff over de Oliemolen in Eerbeek

In deze film vertelt Johan van Zadelhof over het ontstaan en de restauratie van de Oliemolen in Eerbeek. Wat is de reden dat veel papierbedrijven zich hebben gevestigd in deze regio? Wat zijn de favoriete plekken van Johan en waarom vindt hij het fijn om in dit gebied te wonen en werken? Johan is een enthousiaste verteller en neemt je mee van de Veluwezoom via de Empese en Tondense Heide naar de uiterwaarden van Brummen met compleet vernieuwde fietspaden. Daar steek je met het pontje over naar Bronkhorst of bezoek je de mooie hanzestad Zutphen. Ga mee met Johan…

Video Visit Brummen-Eerbeek:
Cees Schneiders over De Middelste Molen

De Middelste Molen is de oudste nog werkende papierfabriek van Nederland. De fabriek drijft op de kracht van water, stoom en vrijwilligers. Cees Schneiders is zo’n vrijwilliger die met hart en ziel vertelt over de passie voor papier. Hoe maak je papier en waarom heeft dit gebied zo’n sterke band met de papierindustrie?