Winkel-TV en nieuw logo voor Nederlandse Schoenmakers

Crystal Park werkt al sinds 1996 als communicatiebureau voor de promotie van de branche schoenmakerij in opdracht van het HBA (Hoofdbedrijfschap Ambachten) in Den Haag / Zoetermeer. Sindsdien werden onder meer verschillende nationale campagnes ontwikkeld voor o.m. radio, televisie en printmedia. Daarvoor werden alle bijna 1000 Nederlandse schoenmakers eveneens altijd voorzien van instore promotiemateriaal om de consument naar de winkels te trekken en in de zaak te prikkelen meer producten en diensten van de schoenmaker af te nemen. In de afgelopen 4 jaar is nagenoeg het complete budget geïnvesteerd in online-campagnes gericht op de consument en zijn behoefte aan antwoorden op vragen over onderhoud en reparatie alsmede de behoefte aan informatie over mode, trends en de mogelijkheid om schoenmaker te worden.

Vanaf 1 november 2012 worden alle schoenmakers in Nederland voorzien van een pakket software en media (films en visuals) waarmee zij op zeer eenvoudige wijze hun eigen winkel-tv / narrowcasting-kanaal kunnen opzetten en beheren. Crystal Park ontwikkelde de ‘Easyplayer’ – een mediaspeler die bestanden (films en visuals) afspeelt die in bepaalde mappen op de computer worden opgeslagen. Ook biedt de ‘Easyplayer’ de mogelijkheid om Twitterberichten en Nieuws (RSS) te vertonen. Via ‘Dropbox’ kunnen media en mappen extern worden beheerd en kunnen ook meerdere spelers aan elkaar worden gesynchroniseerd.

De Nederlandse schoenmakers krijgen bij de software een aantal films, visuals en Powerpoint-bestanden meegeleverd. De films en visuals bevatten algemene informatie en kunnen meteen worden ingezet. Met de Powerpoint bestanden kunnen de schoenmakers visuals aanpassen naar hun eigen smaak en cummunicatiebehoefte; deze bestanden zijn afgestemd op de verschillende layouts van het afspeelscherm.

Voor de branche Schoenmakerij heeft Crystal Park eveneens een 3D-logo ontworpen en uitgevoerd in animatie. Dit logo staat voor de hele branche en symboliseert de kracht van het vakmanschap, zorg voor de schoen en zorg voor het milieu.

Om schoenmakers nog beter vindbaar te maken en de consument naar de winkel te trekken is de zoekmachine op de website compleet gemoderniseerd door Crystal Park. Hiervoor ontwikkelden we een speciale plug-in voor WordPress die op basis van Isotope zorgt voor een aantrekkelijke interface en animaties.

By |2017-01-07T14:02:59+00:00oktober 31st, 2012|Nieuws, Programming, Videoproductie|0 Comments

About the Author: